Westland

Villa Westland

Terug naar het overzicht

In het Westland, tussen de grootste kassen van Nederland, staat een modern woonhuis. Het ontwerp van de woning is gebaseerd op de Californian mid-century style, waarbij de combinatie van natuurlijke materialen en veel daglicht voor een comfortabel en prettige woonomgeving zorgen.

Het huis is op de tuin gericht. De straatzijde van de woning is redelijk gesloten, terwijl aan de tuinzijde de woning zich op een natuurlijke wijze opent naar het terras. De luifel langs de achtergevel zorgt voor een prettige overgang van binnen naar buiten.

PDVSP villa westland 0367 Ossip
PDVSP villa westland 0356 Ossip
PDVSP villa westland 0203 Ossip

wonen aan de tuin

De woning bestaat uit een hoofdvolume van twee lagen met haaks daarop een vleugel. Op de begane grond is naast de woon- en eetkamer, keuken en garage ook ruimte voor de 'hang out', de gym, de spa met sauna en stoombad en voor het gastenverblijf. Vanuit alle ruimtes is er direct toegang tot de tuin en het zwembad.

De verschillende woonruimtes lopen in elkaar over. Ze zijn op een informele manier van elkaar gescheiden door een hoogteverschil in de vloer of een groot expressief element, zoals de schoorsteen, waarin zowel binnen als buiten een haard zit.

De terrassen liggen beschut onder een doorgaande luifel, waardoor er het hele jaar door optimaal gebruik gemaakt kan worden van de buitenruimte. Ter plaatse van de spa zijn lamellen geplaatst voor extra privacy.

PDVSP villa westland plattegrond bg

begane grond

PDVSP villa westland plattegrond verd

verdieping

PDVSP villa westland 0158 Ossip
PDVSP villa westland 0303 Ossip

interieur

Het interieur kenmerkt zich door een gebalanceerde combinatie van hoogwaardige materialen. De natuurstenen schoorsteen is gecombineerd met een terazzo vloer die van binnen naar buiten doorloopt. De grote schuifpuien naar de tuin zorgen, in combinatie met de daklichten in de luifel en de bovenlichten in de gevel, voor een prachtige lichtinval.

PDVSP villa westland 0354 Ossip