Rotterdam

Squares, 31 rijwoningen

Terug naar het overzicht

Een toren op zijn kant #

Prinsenland is een gebied met twee tegengestelde schaalniveaus. Er zijn clusters van grote appartementsgebouwen met grote groene ruimtes ertussen en er zijn straten met rijtjeshuizen met privétuinen aan de achterkant. Net op de grens van deze twee tegenovergestelde werelden is de locatie van Squares.

Onze opdrachtgever voorzag een goede markt voor eengezinswoningen. Met een aangrenzend bouwblok van 12 verdiepingen en andere er omheen van meer dan 20 verdiepingen hoog, dachten we dat het het beste was om een ​​sterk eigen blok te maken dat past bij de kracht van de toren. Het resultaat is een laagbouwblok met een abstract raamwerk van zorgvuldig gedetailleerd prefab beton.


TPDVSP Rubén Dario Kleimeer Squares Prinsenlaan
TPDVSP Squares Prinsenlaan wintersnow 05 Rubén Dario Kleimeer

We ontwierpen een abstracte rastergevel. De toekomstige eigenaren van de woningen werden betrokken bij de keuze voor de invulling van het grid. Vol glas, half glas, half metselwerk of vol metselwerk. Dit onvoorspelbare gevelontwerp werd goedgekeurd door de stedebouw-afdeling van de stad omdat "zelfs het slechtste scenario een prachtige gevel zou opleveren". Uiteindelijk heeft elke nieuwe huiseigenaar de gevel anders geconfigureerd, waardoor het willekeurige effect ontstond waar we naar op zoek waren.


TPDVSP Squares facade