okt. 2020

Ontwerp kantoorgebouw Big Green Egg Europe bekroond met de Adriaan Dessing prijs 2020

De Adriaan Dessing Prijs is een tweejaarlijkse architectuurprijs voor uitmuntende architectuurprojecten in het Westland. We zijn erg trots dat we de winnaar zijn van zowel de juryprijs als de publieksprijs 2020. Uit het juryrapport: De combinatie van de ingetogen en onopvallende buitenkant van het gebouw en het high-end en tijdloze interieur is een pareltje in het Westland. De jury hecht veel waarde aan de architectonische kwaliteit van het project, dat is uitgewerkt van de planindeling tot het constructiedetail. De jury benadrukt dat de samenwerking tussen architect en opdrachtgever heeft geleid tot de synergie die nodig is om zo'n uitstekend project te realiseren.

De uitslag van de jury, van de Adriaan Dessing Prijs 2020, werd op 3 oktober 2020 in de zaal Fata Morgana te Monster door wethouder Piet Vreugdenhil van de gemeente Westland bekend gemaakt. Wethouder Wendy Renzen maakte de publieksprijs bekend.

De Juryprijs #

Gekozen werd voor het hoofdkantoor van de Big Green Egg in de Lier ontworpen door Team Paul de Vroom + Sputnik uit Rotterdam. Wethouder Piet Vreugdenhil van gemeente Westland heeft deze prijs aan dhr. Henk Bultstra, architect van dit bureau uitgereikt. De prijs bestond uit een beeldje van een hand met potlood, een geldprijs van € 1.000,= en een certificaat.

De publieksprijs #

Ook het publiek koos voor het hoofdkantoor van de Big Green Egg in de Lier ontworpen door Team Paul de Vroom + Sputnik uit Rotterdam. Wethouder Wendy Renzen van gemeente Midden Delfland heeft deze prijs aan de opdrachtgever dhr. Wessel Budding uitgereikt. De prijs bestond uit een beeldje van een hand met potlood, een geldprijs van € 500,= en een certificaat.

Big Green Egg Europe, kantoorgebouw

uitreiking Adriaan Dessingprijs 2020 #